NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
03.09.2018

Volkswagen Tiguan Offroad zvanično predstavljen u Moskvi

Veliko rusko tržište postaje sve značajnije u svjetskim razmjerama, pa tako i značaj Moskovskog sajma automobila (Moscow Auto Show) postaje sve veći.
Tiguan Offroad

Stoga nije čudno da se svjetski proizvođači automobila fokusiraju upravo na ovo tržište, poznato po specifičnim potrebama korisnika, lošim putevima i surovoj klimi sa hladnim i snježnim zimama i vrelim ljetima. Korisnici u Rusiji traže automobile sa visokim klirensom, a u posljednje vrijeme vozila iz SUV i crossover segmenta postaju nezaobilazna.

Tako je Volkswagen predstavio Tiguan Offroad, posebno izdanje, primjereno specifičnim potrebama tržišta, koji će se proizvoditi u tvornici Kaluga (Калуга).

Tiguan Offroad standardno dolazi sa R-Line spojlerom integrisanim u stražnji dio krova, crnim kućištima retrovizora, LED stražnjim svjetlima i 17-inčnim felgama “Tulsa”. U standardnu opremu, također, spadaju Off-road branici, gumene podloške i pločice na pragovima vrata sa natpisom “Offroad” i aluminijumskim papučicama. Uz doplatu, kupcima će biti ponuđena prednja LED svjetla, kao i 18-inčne felge “Sebring”.

U ponudi pogonskih agregata biće motori 1.4 TSI sa 150 KS (sa 6-stepenim manuelnim ili 6-stepenim DSG mjenjačem), 2.0 TDI sa 150 KS i 7-stepenim DSG mjenjačem, te na vrhu ponude 2.0 TSI sa 180 KS. Bez obzira na odabir motora, svi modeli imaju pogon na sva četiri točka (4Motion) i mogu savladati napadni ugao od 26°.

U unutrašnjosti Tiguan Offroad donosi aktivnu instrumentaciju “Active Info Display”, infotainment sistem “Composition Media” kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto, kameru za vožnju unatrag i parkirne senzore, automatsko otvaranje pretljažnika i sklapanje retrovizora.

Za ovaj model još uvijek nisu objavljene cijene, a nije poznato hoće li Volkswagen ovaj model ponuditi kupcima u Evropi i SAD-u.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto