NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen Tiguan Offroad zvanično predstavljen u Moskvi
03.09.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen Tiguan Offroad zvanično predstavljen u Moskvi

Veliko rusko tržište postaje sve značajnije u svjetskim razmjerama, pa tako i značaj Moskovskog sajma automobila (Moscow Auto Show) postaje sve veći.

Tiguan Offroad

Stoga nije čudno da se svjetski proizvođači automobila fokusiraju upravo na ovo tržište, poznato po specifičnim potrebama korisnika, lošim putevima i surovoj klimi sa hladnim i snježnim zimama i vrelim ljetima. Korisnici u Rusiji traže automobile sa visokim klirensom, a u posljednje vrijeme vozila iz SUV i crossover segmenta postaju nezaobilazna.

Tako je Volkswagen predstavio Tiguan Offroad, posebno izdanje, primjereno specifičnim potrebama tržišta, koji će se proizvoditi u tvornici Kaluga (Калуга).

Tiguan Offroad standardno dolazi sa R-Line spojlerom integrisanim u stražnji dio krova, crnim kućištima retrovizora, LED stražnjim svjetlima i 17-inčnim felgama “Tulsa”. U standardnu opremu, također, spadaju Off-road branici, gumene podloške i pločice na pragovima vrata sa natpisom “Offroad” i aluminijumskim papučicama. Uz doplatu, kupcima će biti ponuđena prednja LED svjetla, kao i 18-inčne felge “Sebring”.

U ponudi pogonskih agregata biće motori 1.4 TSI sa 150 KS (sa 6-stepenim manuelnim ili 6-stepenim DSG mjenjačem), 2.0 TDI sa 150 KS i 7-stepenim DSG mjenjačem, te na vrhu ponude 2.0 TSI sa 180 KS. Bez obzira na odabir motora, svi modeli imaju pogon na sva četiri točka (4Motion) i mogu savladati napadni ugao od 26°.

U unutrašnjosti Tiguan Offroad donosi aktivnu instrumentaciju “Active Info Display”, infotainment sistem “Composition Media” kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto, kameru za vožnju unatrag i parkirne senzore, automatsko otvaranje pretljažnika i sklapanje retrovizora.

Za ovaj model još uvijek nisu objavljene cijene, a nije poznato hoće li Volkswagen ovaj model ponuditi kupcima u Evropi i SAD-u.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju