NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen u 2017. prodao 10,7 miliona vozila
11.01.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen u 2017. prodao 10,7 miliona vozila

Prodaja Volkswagena prošle godine je vjerovatno porasla na oko 10,7 miliona automobila, čime je zadržao prednost ispred Toyote kao najveći svjetski proizvođač automobila, piše list Bild am Sonntag, pozivajući se na interne procjene tog njemačkog automobilskog diva.Podaci o većem broju isporuka širom grupacije, koja između ostalog uključuje brendove Audi i Porsche, doprinijeli su po prvi put prihodima većima od 220 milijardi eura, nakon rekordnih 217 milijardi eura u 2016. godini, navodi taj njemački list. Kompanija sa sjedištem u Wolfsburgu će zvanične podatke o prodaji grupe za 2017. objaviti 17. januara, a finansijske rezultate krajem februara.

VW

U 2016. godini, prvoj punoj nakon “Dieselgatea", prodaja grupe porasla je za 3,8 posto, na rekordnih 10,3 miliona automobila, potpomognuta dvocifrenim skokom u Kini i rastom u Evropi.

Japanska Toyota je prošlog mjeseca objavila procjene o prodaji 10,35 miliona automobila širom svijeta u 2017. godini, putem svojih brendova Toyota, Lexus, Daihatsu i Hino, što je 2 posto više nego u 2016. Kompanija u 2018. očekuje rast prodaje na 10,5 miliona automobila.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju