NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Vrhunski rezultat za novi ID.3
10.12.2020
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Vrhunski rezultat za novi ID.3

ID.3 osvojio je najveću moguću ocjenu u testu sigurnosti Euro NCAP.

ID.3_3
  • Visoke pojedinačne ocjene u svim kategorijama testa
  • U modelu ID.3 (1) zaštićene su kako odrasle osobe tako i djeca
  • Novi serijski središnji zračni jastuk impresionira u okviru testa sigurnosti

Početak iz snova uz pet zvjezdica: ID.31 osvojio je najveću moguću ocjenu u testu sigurnosti Euro NCAP (Europski program za procjenu sigurnosti novih vozila). Ispitivači su podijelili dobre ocjene prvom modelu koji će se temeljiti na novoj modularnoj električnoj platformi (MEB), i to u svim kategorijama - za zaštitu odraslih putnika, djece i ranjivih sudionika u cestovnom prometu te za sigurnosne sustave potpora.

"Ovo je izniman uspjeh za cjelokupni ID. tim", rekao je dr. Frank Welsch, član upravnog odbora marke Volkswagen nadležan za područje razvoja. "Visoka razina sigurnosti u našim vozilima uvijek nam je vrlo važna te je zato bila uključena u koncept platforme MEB od samog početka. Model ID.3 impresivno to demonstrira s ocjenom od 5 zvjezdica."

Procjena razine zaštite putnika u vozilu za odrasle osobe temelji se na čimbenicima kao što su testovi frontalnog sudara, bočnog sudara i trzajnih ozljeda. Na temelju tih testova i procjene vrijednosti evidentiranih u pogledu brzog i sigurnog spašavanja i izvlačenja putnika iz vozila, za vozače i putnike u modelu ID.3 utvrđena je razina sigurnosti od 87 %. Za djecu je utvrđena razina zaštite od čak 89 %.

Ova se procjena temelji na tri važna aspekta: uz zaštitu koju pružaju sigurnosni sustavi za djecu u slučaju frontalnog ili bočnog sudara, u testovima su ispitane mogućnosti za postavljanje dječjih sjedalica raznih dimenzija i kategorija u vozilu te oprema koju ono nudi za siguran prijevoz djece.

Uz zaštitu putnika u vozilima, Euro NCAP također provjerava u kojoj mjeri sustavi autonomnog kočenja u nuždi (AEB) mogu pružati zaštitu osjetljivim sudionicima u prometu - pješacima i biciklistima - u slučaju predstojećeg sudara. Također, ispitivači su pomno ispitali dodatne serijske sustave potpora. Jedan od pozitivnih aspekata modela ID.3 jest taj što se sve njegove varijante opreme serijski isporučuju s potporom zadržavanja vozila na voznom traku "Lane Assist" i sustavom nadzora okoline "Front Assist".

Marka Volkswagen po prvi put u modelu ID.3 ugrađuje značajku koja je poznata kao središnji zračni jastuk za prednja sjedala. On onemogućuje eventualni kontakt glave vozača i suvozača, primjerice u slučaju bočnog sudara.

Marka Volkswagen opcijski nudi dodatne vrhunske sustave potpora: jedan od njih je automatska regulacija razmaka ACC s prediktivnim prepoznavanjem brzine. Sustav Travel Assist omogućuje vožnju s potporom pri brzinama do 160 km/h. Sigurnoj, opuštenoj vožnji također pridonose potpora kod prometnog zastoja Traffic Jam Assist, Blind Spot senzor s potporom izlaska iz parkirnog mjesta Rear Traffic Alert, sustav Emergency Assist te potpora pri parkiranju Park Assist.

Uz ocjenu od pet zvjezdica, model ID.3 nadovezuje se na uspjeh marke Volkswagen u okviru Euro NCAP testova - novi Golf i T-Cross nedavno su također odlikovani najvećim mogućim ocjenama. Europski program za procjenu sigurnosti novih vozila već od 1997. godine služi kao strogo mjerilo za razinu sigurnosti novih automobila. On kupcima pruža točne informacije o sigurnosti popularnih, novih modela. Tijekom proteklih nekoliko godina ispitne su procedure i zahtjevi u pogledu serijskih sustava potpora za vozača i pasivne sigurnosti dodatno postroženi. Sve pojedinosti dostupne su javno na web- stranici 

www.euroncap.com.

 

(1) ID.3 - kombinirana potrošnja struje u kWh/100 km (NEDC): 15,4 - 14,5, emisije CO2 u g/km: 0; klasa učinkovitosti: A+.

volkswagen.hr

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju