NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Ovo je novi Volkswagen T-Cross!
26.10.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Ovo je novi Volkswagen T-Cross!

Volkswagen je jučer održao svjetsku(e) premijeru(e) novog kompaktnog SUV-a imena T-Cross u Amsterdamu, Šangaju i SãoPaulu. Potpuno novi model ubuduće će, kako kažu u Volkswagenu, na tržištima na trima kontinentima impresionirati svojom kombinacijom svakodnevne praktičnosti, svestranosti, povezivosti, ekonomičnosti i izvanrednog dizajna. Novi T-Cross tako upotpunjuje program SUV vozila marke Volkswagen. Uglađen, varijabilno iskoristiv te – poput svih članova obitelji SUV modela – upečatljiv u nastupu i maksimalno prepoznatljiv.

Novosti

Pažljivo izbalansirana kombinacija opuštenog stila, rafinirane upotrebljivosti i visokog stupnja ekonomičnosti obraća se mladoj publici odnosno publici koja se tako osjeća i koja želi samopouzdano pokazati svoj pozitivni životni stil, a kojoj su istovremeno važni troškovi i prednosti mobilnog pratitelja. S dužinom od 4,11 metara i visinom od 1,56 metara T-Cross je urbani crossover koji je za 54 mm duži i 112 mm viši od modela Polo. Ovaj model u mnogim pogledima postavlja mjerila standarda u svojoj klasi, i to po atraktivnoj cijeni.

T-Cross već na prvi pogled ostavlja dobar dojam. Markantan prednji dio vozila naglašava pripadnost obitelji te istovremeno ističe samostalnost novog modela. Dominantan poklopac motora i široka rešetka hladnjaka na čijim su krajevima integrirana glavna svjetla jasno naglašavaju dizajn vozila. Pogled na bočni dio vozila obilježavaju dvije vodoravne karakterne linije koje osiguravaju atletski nastup. One oblikuju atletski rameni dio vozila i završavaju u novom, jednako upečatljivom elementu dizajna: poprečno iznad stražnjeg dijela vozila proteže se reflektirajuća traka koja je uokvirena crnom maskom i koja vizualno naglašava širinu modela T-Cross. Iako je s dužinom od 4,11 metara kraći od modela T-Roc za dvanaest centimetara, T-Cross nudi udoban ulazak u vozilo zahvaljujući četvorim velikim vratima.

Dugi međuosovinski razmak od 2,56 metara stvara preduvjete za prostranu unutrašnjost vozila s dovoljno prostora za čak pet osoba. Prtljažnik raspolaže kapacitetom između 385 i 455 litara. T-Cross se zahvaljujući preklopivoj stražnjoj klupi u tren oka može pretvoriti u mali transporter s ravnom utovarnom površinom i zapreminom od čak 1281 litre.

S modelom T-Cross imat ćete dobar pregled: zahvaljujući povišenom položaju sjedenja – vozač i suvozač sjede na visini od 597 mm, a stražnji putnici na visini od 652 mm iznad kolnika – i dobroj preglednosti putnici će uživati u vrhunskom pogledu. S obzirom na to da je unutrašnjost izrazito prostrana, imate osjećaj kao da sjedite u većem vozilu. Ona se k tomu može izrazito fleksibilno te vrlo brzo i jednostavno prilagoditi najrazličitijim zahtjevima. Počevši od stražnje klupe koja se može pomaknuti za 14 centimetara i koja po želji povećava prostor za noge za putnike u drugom redu sjedala ili volumen prtljažnika, preko naslona stražnjeg sjedala koji je djeljiv u omjeru 60 : 40 i koji se može djelomično ili potpuno preklopiti, sve do opcijski preklopivog naslona suvozačevog sjedala koji u kombinaciji s djeljivom stražnjom klupom omogućuje transport vrlo dugačkih predmeta. Boja i struktura velikih instrumentnih ploča odgovaraju boji i strukturi dotičnih materijala sjedala, kopče kola upravljača i lakirane središnje konzole te Platinum sivoj boji opreme i vanjskim bojama. To unutrašnjosti vozila pruža cool, sportski imidž. Paketi dizajna dostupni za dvije linije opreme Life i Style k tomu nude 3D dekor za instrumentnu ploču, dvobojne površine sjedala, kopču kola upravljača i središnju konzolu usklađenih boja te vanjska zrcala i kotače koji su također prilagođeni kada je boja u pitanju. Na raspolaganju vam stoje varijante crne, Energetic narančaste i Bambus Garden boje. Neizravno ambijentalno osvjetljenje efektno inscenira unutrašnjost vozila. Električni podizači prozora na svim četvorim vratima također čine dio serijske opreme kao i vozačevo sjedalo namjestivo po visini.

Za brzu vožnju u modelu T-Cross na raspolaganju stoje u prvoj liniji četiri učinkovita turbomotora. Dva 1.0 l TSI 3-cilindrična benzinska motora s benzinskim filtrom za čestice razvijaju snagu od 70 kW / 95 KS odnosno 85 kW /115 KS. 1.5 l TSI 4-cilindrični motor postiže snagu od 110 kW / 150 KS. Ponudu upotpunjuje 1.6 l TDI 4-cilindrični motor sa snagom od 70 kW / 95 KS. Svi motori ispunjavaju najnoviju normu za ispušne plinove Euro 6D-TEMP. Ovisno o odabranom pogonu snaga se prenosi na cestu pomoću 5- odnosno 6-stupanjskog ručnog mjenjača ili 7-stupanjskog DSG mjenjača preko prednje osovine.

Što se tiče sigurnosti, T-Cross je sveobuhvatno opremljen sigurnosnom tehnikom koja je do sada bila rezervirana za veća vozila te time postaje jedno od najsigurnijih SUV vozila svoje klase. Osim izvrsnih karakteristika kod sudara i besprijekorne zaštite putnika tu je i posebno velik spektar sustava potpore za vozača koji unaprijed smanjuju opasnost od sudara i povećavaju komfor u vožnji. Oni u sklopu serijske opreme obuhvaćaju sustav nadzora okoline Front Assist uključujući sustav prepoznavanja pješaka i City funkciju kočenja u nuždi, potporu zadržavanja vozila na voznom traku Lane Assist, potporu za kretanje uzbrdo, sustav proaktivne zaštite putnika te potporu pri promjeni voznog traka Blind Spot Detection i potporu izlaska iz parkirnog mjesta koja dolazi s njom u kombinaciji. K tomu su opcijski dostupni sustav prepoznavanja umora, automatska regulacija razmaka ACC i potpora upravljanja pri parkiranju Park Assist.

 

 

Autor: Auto klub / Photo: Zvonimir Jurčić

 

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju