NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen e-Golf najprodavaniji je električni automobil u Evropi
23.03.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen e-Golf najprodavaniji je električni automobil u Evropi

Rastući trend elektrifikacije vozila na tržište je donio zanimljive modele. Jedan od njih je i Volkswagen Golf, koji u električnome “pakiranju” nudi izrazito jeftinu vožnjuVolkswagen Golf jedan je od najpopularnijih kompakata pa ne čudi što je njegova električna verzija na evropskome kontinentu gotovo posve rasprodana. Direktor Volkswagena za Europu Herbert Diess izjavio je kako je prodaja električnoga Golfa u 2017. godini tri puta veća u odnosu na 2016. godinu, a raspoloživih vozila za isporuku sve je manje.

e-golf

Vidljiv je rastući interes za kupovinom takvih vozila. Samo u januaru ove godine registrovano je čak 1985 e-Golfova, što dodatno naglašava rastući trend. Uz veći kapacitet baterija očekuje se kako će i kroz ostatak godine biti veliki broj prodanih primjeraka.

Diess je također rekao kako je Volkswagen u završnoj fazi izbacivanja novog I.D. brenda električnih vozila, čiji je cilj proizvodnja što jednostavnijih vozila. “Želimo napraviti vozila koje su istovremeno udobna i potpuno jednostavna za korištenje. Kućanstvima ćemo nuditi mogućnost kupovine brzih punjača po cijeni 300 eura, prihvatljivoj svima.” kazao je Diess.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju